From a Dezeen article last week, “London designers StudioSuperniche have designed a series of structures made of the blue fence that surrounded the Olympic Park site in east London during construction.”

Here are those lovely photos:

“StudioSuperniche has designed a series of pavilions made from the blue construction fence that has surrounded the site for the 2012 Olympic Games in East London since 2006.

The Blue Fence Project is an independent study into how the eleven miles of plywood fencing – which is currently being replaced by a wire mesh fence – can be recycled to make provisional structures for the Olympic Park after the Games, encouraging local activity in the initial stages of the ‘legacy’ plan.” Quotes the Project’s website.

“We’re trying to transform its negative connotations of forced regeneration into something which will encourage local communities to use the site after the Games and reclaim it as their own.”

“In light of the economic crisis, we imagine that developers will be slow to build the planned new town of glistening shops and apartment blocks that the Olympic Legacy Plan promises,” says Oliver Wainwright, one of the lead artists.

“It’s imperative to get people using the site as quickly as possible after the Games to avoid it becoming yet another vacant memorial to a fleeting sporting moment. Hopefully the temporary activities in this transition period will become established and feed into longer-term developments on the site.”

How very inspiring.

Advertisements